Reacties van deelnemers


Lente 2022

Voor de eerste editie van ons traject ‘Gelukkig samen?Samen gelukkig!’ verwelkomden we verschillende koppels op drie locaties, in Ieper, Gent en Veltem.

We beleefden 2 mooie avonden en een ontmoetingsdag in Drongen waarop de deelnemers uit de verschillende huiskamers elkaar konden ontmoeten.

Hieronder vind je feedback die we kregen van de koppels die deelnamen. Elk vanuit hun eigen achtergrond: gelovig of niet,  getrouwd of verloofd, koppels die al langer samen zijn of een koppel van een nieuw samengesteld gezin dat slechts enkele jaren samen is.

Dit om duidelijk te maken dat elk koppel met zijn eigen verhaal welkom is voor dit traject!

Het is een goede combinatie van online lezingen en de mogelijkheid om in de huiskamer van het gastkoppel mensen te ontmoeten. Het verhaal horen van andere koppels verruimt mijn wereld. Het is goed om eens de tijd te nemen om stil te staan, zaken in vraag te stellen en elkaar te bevragen. Anders komt het er moeilijk of niet van…

van een niet-gelovige deelneemster

Een waardevol moment van verbinding als koppel, één van de vele momenten die volgens mij nodig zijn voor het ontwarren van een relatiecrisis.

van een niet-gelovige deelnemer

Dit traject bewijst dat je als koppel veel van elkaar kan leren door ervaringen uit te wisselen. Het huiswerk hebben we niet gedaan, achteraf vond ik dat we spijtig als ik naar de andere koppels luisterde. Het was leuk om te horen hoe zij dit aangepakt hebben

Deelneemster van een nieuw samengesteld gezin

De avond was aangenaam en dicht bij huis. Het onderwerp was ons welbekend en toch deed het deugd om het nog eens te horen omdat het ons ook aan het denken heeft gezet. Het is een tijd voor jezelf en een tijd voor je koppel dat christelijk is onderbouwd.

Een gelovige deelneemster

Een goede manier om diverse belangrijke punten als koppel te bespreken. Interessante lezingen en veel mogelijkheid tot uitwisseling. Vooral interessant voor koppels die nog niet getrouwd zijn en vanuit de ervaringen van getrouwde koppels kennis willen opdoen over de uitdagingen die het te wachten staan. Een aanrader voor elk koppel dat zich voorbereidt op het huwelijk of dat hun relatie verder wilt verdiepen.

Een verloofde deelnemer