Love and Truth

DE VREUGDE VAN DE LIEFDE
DIE LEEFT IN DE GEZINNEN
IS OOK DE VREUGDE VAN DE KERK

paus Franciscus

De Gemeenschap Emmanuel is een internationale gemeenschap binnen de Katholieke Kerk.

In verschillende landen zijn er allerlei activiteiten, aangepast aan de situatie waarin mensen zich bevinden, dit onder de naam Love&Truth. In Vlaanderen kreeg dit initiatief de naam Made for Love.  

‘Made for Love’ is een initiatief van de Gemeenschap Emmanuel met bijzondere aandacht voor alle koppels en alle gezinnen. 

Internationaal

In verschillende landen (Frankrijk, Tchechië, Rwanda…) zijn er activiteiten die openstaan voor iedereen. Alle initiatieven willen een hulpmiddel zijn om je liefdesrelatie te verdiepen of te versterken.

Naast aandacht voor het menselijke en relationele aspect, nodigen we elke deelnemer uit om – in zijn eigen situatie en op zijn eigen tempo – God als de bron van Liefde in zijn of haar leven te (her)ontdekken. We willen gezinnen, koppels en alleenstaanden aanmoedigen om de schoonheid en de uitdagingen van het leven te beleven, onder Gods liefdevolle blik.

Er zijn heel wat initiatieven voor koppels die aan het begin van een relatie staan maar ook voor koppels die al lang(er) samen zijn. Er is aandacht voor de liefde in het koppel maar ook voor de uitdagingen die het opvoeden van kinderen soms met zich meebrengt.  Er worden ook activiteiten aangeboden voor koppels zonder kinderen en het gemis dat ze meedragen. Anderzijds is voor ouders die alleen zijn, omdat een relatie op de klippen is gelopen of door een overlijden, ook een aanbod waar de pijn en het verdriet gedeeld, verwerkt en bij de Heer gebracht kan worden.

In Vlaanderen

In Vlaanderen ligt de focus op dit moment op de koppels (met of zonder kinderen) er werden nog geen activiteiten uitgewerkt voor alleenstaanden.

We hebben jaarlijks ons traject ‘Gelukkig Samen? Samen gelukkig! Het gaat door in de herfst en omvat drie avonden en een weekend. Het kan gevolgd worden door alle koppels: gelovig of niet, getrouwd of (nog) niet, jong of ouder. Meer info

We hebben ook een initiatief als huwelijksvoorbereiding voor koppels die willen trouwen in de kerk: Trouwen! Voor de Kerk?  Deze voorbereiding omvat één kennismakingsavond en drie  ontmoetingsmomenten met een koppel. Elke avond wordt er een thema toegelicht, er is een getuigenis van een ander koppel dat bij het thema van de avond hoort en tijd om hierover uit te wisselen. Meer info

Leef je in een andere (gezins)vorm en zou je ook op weg willen gaan om Gods liefdesplan met jouw leven te (her)ontdekken?

Aarzel dan niet om contact op te nemen via madeforlove@emmanuelvlaanderen.be

koppels en gezinnen

alleenstaande ouders: gescheiden, uit elkaar, weduwen of weduwnaars

koppels die verlangen naar een kind

koppels die niet getrouwd of verloofd zijn

gescheiden mensen (in een nieuwe relatie)


Interview (Engelstalig) met Véronique en Benoît Rabourdin, internationale verantwoordelijken voor de Love & Truth missie van de gemeenschap Emmanuel, over de Apostolische Brief Amoris Laetitia van paus Franciscus.